آشنایی مدیران مراکز تصویربرداری پزشکی با گروه کاری Workgroups :
گروههای کاری Workgroupsتوسط کمیته استاندارد DICOM ایجاد میشوند تا استاندارد را برای یک روش، حوزه بالینی یا حوزه فنی خاص توسعه دهند.
هدف گروه های کاری Workgroups برای متا دتا فرمت دایکام Metadata/DICOM در ترویج پذیرش استاندارد بین المللی شناخته شده DICOM برای استفاده و توسعه استانداردهای اجماع، انتشار این استانداردها و تشویق به پذیرش است. جمع آوری و نمایش استاندارد تصاویر و ابرداده های مرتبط با یک تصویر تأثیر مثبتی بر سودمندی و قابلیت همکاری تصاویر دارد.
کمیته استانداردهای تصاویر دیجیتال پزشکی دارای فرمت DICOM برای ایجاد و حفظ استانداردهای بین المللی جهت ارتباط اطلاعات تشخیصی و درمانی زیست پزشکی در رشته هایی WG که از تصاویر دیجیتال و داده های مرتبط استفاده می کنند ، هر سال قوانین مورد نیاز را تدوین می نماید. اهداف کمیته استاندارد دایکام DICOM در گروه کاری Workgroups برای دستیابی به سازگاری و بهبود کارایی گردش کار بین سیستم های تصویربرداری و سایر سیستم ها برای سیستم های اطلاعاتی در محیط های مراقبت های بهداشتی در سراسر جهان می باشد.
لطفا این سایت را ملاحظه بفرمایید: https://dicom.nema.org/dicom/dicomwgs.pdf
پاسخ: عناوین گروه های کاری که بنا بر دستورالعمل وزارت بهداشت باید فیلم رادیولوژی را حذف و در قالب تصاویر دیجیتال پزشکی دارای فرمت دایکام DICOM خدمات بدهند . بنا بر دستورالعمل وزارت بهداشت قرار بود از آغاز سال 1400 شمسی فیلم رادیولوژی در تمام مراکز تصویربرداری پزشکی حذف و خدمات Filmless در قالب تصاویر دیجیتال پزشکی با فرمت دایکام ارایه شود و شرکت های بیمه درمانی در این قالب هزینه خدمات را بپردازند . اما شاهد هستیم تا کنون شرکت های بیمه درمانی صرفا بر اساس تعرفه فیلم رادیولوژی هزینه خدمات را می پردازند. لطفا مدیران مراکز تصویربرداری پزشکی به این پرسش جواب بدهند که اگر سازمان های بیمه درمانی اعلام بنمایند که از ماه آینده صرفا به خدمات تصاویر دیجیتال دارای فرمت دایکام DICOM 3.0 Lossless هزینه را پرداخت می نمایند چه عملکردی خواهند داشت؟؟؟؟
پاسخ: توسعه و نگهداری اشیاء خاص در گروه های کاری برای استاندارد DICOM در حوزههای تصویربرداری با انواع جنس تصاویر دیجیتال دارای فرمت دایکام DICOM ، گزارشهای فنی، اطلاعات دوز و اطلاعات بالینی، که همراه با یک روش کلی در فرآیند تشخیص و درمان برای بیمار است. اینها شامل (اما نه محدود به) کسب، پردازش، ذخیره سازی، ارتباط، نمایش و گزارش است.
پاسخ: در 34 گروه کاری تصاویر دیجیتال پزشکی دارای فرمت دایکام DICOM دارای 4 جنس تصویر می باشیم. 1- تصاویر دیجیتال از جنس اپتیک که بیش از 60% تصاویر دیجیتال پزشکی را شامل می شود و نمونه آن تصاویر دیجیتال در پاتولوژی می باشد. 2- تصاوی دیجیتال از جنس ایکس – ری که 30% تصاویر دیجیتال پزشکی را شامل می شود و نمونه آن تصاویر دیجیتال در سی تی اسکن می باشد. 3- تصاویر دیجیتال از جنس موج که کمتر از 9% تصاویر دیجیتال پزشکی را شامل می شود و نمونه آن تصاویر دیجیتال در اکو می باشد. 4- تصاویر دیجیتال از جنس الکترومنیتیک که کمتر از 1% تصاویر دیجیتال پزشکی را شامل می شود و نمونه آن تصاویر دیجیتال در ام آر آی می باشد.
قابل توجه مدیران مراکز تصویربرداری پزشکی : برای تغیر کاربری و حذف فیلم رادیولوژی ، ضرورت دارد در اولین مرحله ، تنظیم کدهای جهانی هدر Header فرمت دایکام DICOM دستگاه تصویربرداری صورت پذیرد.(شرکت های بیمه درمانی با استفاده از نرم افزار نظارتی ، بر اساس کدهای جهانی هدر Header فرمت دایکام DICOM هزینه خدمات را پرداخت می نمایند).
دستورالعمل وزارت بهداشت برای حذف فیلم رادیولوژی و خدمات تصاویر دیجیتال پزشکی با فرمت دایکام DICOM به هدف Filmless شدن مراکز تصویربرداری پزشکی از سال 1400
پیشنهاد می نمایم برای آشنایی با مبانی تصاویر دیجیتال پزشکی با فرمت دایکام DICOM و کدهای جهانی هدر Header فرمت دایکام به این کتاب رجوع نمایید.